Spoštovani starši, učenci in zaposleni,

obveščamo vas, da bo naša šola zaradi zimskih počitnic zaprta od ponedeljka, 19. februarja, do petka, 23. februarja 2024. Pouk se bo ponovno začel v ponedeljek, 26. februarja 2024.

 

Želimo vam prijetne in sproščujoče počitnice!

 

Lep pozdrav,

Klemen Markelj, ravnatelj

 

Praznovali smo kulturni dan

Z malce zamude smo v sredo, 14. 2. 2024, na naši šoli obeležili slovenski kulturni praznik – Prešernov dan. Učenci predmetne in razredne stopnje so nas popeljali med slovenske literarne klasike, o katerih se učimo v šoli.

Iz velikanske »skrinje zakladov« sta voditelja prireditve, Kekec in Mojca, izbrskala prizore, ki so jih odigrali, zapeli ali zaplesali nastopajoči. Videli smo desetnico Marjetico, Krištofa Lambergarja, Martina Krpana, Petra Klepca, Županovo Micko in Anžeta, Krjavlja, Drejčka z Marsovčki, zvezdico Zaspanko, botra Mesca in kometa Repatca. Učenka Katja je odpela venček ljudskih pesmi, na katere so zaplesali učenci 1.- 3. razreda. Ti so tudi sodelovali z ljudsko izštevanko Naša koklja špiklja špoklja in nekateri zaigrali Zaspankine sestrice. Poleg Kekca in Mojce, sta prireditev povezovala tudi devetošolca Brita in Maj.

Prireditev so nastopajoči ta dan ponovili kar trikrat, ogledali so si jo vsi učenci šole. Nastopajoči so se izjemno odrezali in vsi so se čudili, koliko besedila so si morali zapomniti in odigrati! Prireditev so dodatno popestrili tudi izvirni kostumi.

Vsem nastopajočim in mentorici Alenki Kuhar čestitamo za odlično izvedeno proslavo in se že veselimo ponovitve za širšo javnost, ki bo v bližnji prihodnosti.

 
 

Podružnica Primskovo

 

 

 
 
 
 
Dostopnost