Šolsko leto se zaključuje in z njim še eno uspešno leto za mlade maketarke in maketarje. Tokratno šolsko leto je bilo nekaj posebnega, saj smo prvič z udeleženci maketarskih krožkov izdelali skupni projekt:  Dioramo Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v merilu 1:390. Otroci (starosti:7-14 let) so na 5 maketarskih krožkih (OŠ Šenčur, OŠ Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem, OŠ Matije Čopa, OŠ Stražišče in OŠ Janeza Puharja, Kranj-Center) tri mesece raziskovali, ustvarjali in uspešno zaključili to veliko maketo: https://youtu.be/BXlm88r72fQ  Maketa je bila prvič predstavljena v Parku Vojaške Zgodovine, Pivka v sklopu Festivala Svet v malem 2024, 25.maja 2024.

Trenutno je maketa razstavljena v Kovačnici-Podjetniškem inkubatorju, Kranj (Poštna ulica 4, 4000 Kranj) v prvem nadstropju. Ob tej priložnosti vas vabim, da si jo ogledate.

V prihodnje pa bo maketa  potovala po različnih dogodkih doma in po svetu. S projektom želimo pokazati, kako lahko otroke vzpodbudimo za tehnične hobije in posledično za tehnične poklice, poklice prihodnosti.

Bine Logar