Zimovanje vrtčevskih otrok na Pokljuki

S predšolskimi otroki smo se za tri dni poslovili od staršev in ustaljenega življenja ter se podali na Pokljuko. Zimovanja se je udeležilo 13 otrok iz oddelkov Pikapolonice (enota Primskovo) in oddelka Sovice (enota Center). Z njimi smo šle tri spremljevalke.

Bivali smo v Hotelu Jelka, kjer smo bili edini gostje. Glede na vremenske razmere nekaj tednov pred našim odhodom je bila največja sreča dejstvo, da smo lahko smučali. Smučišče smo imeli samo zase – fantastično!

Smučarsko predznanje je bilo pri otrocih različno a po tridnevnem tečaju so se vsi otroci samostojno vozili po vnaprej pripravljeni progi. Pri učenju smučanja sta nam pomagali razredni učiteljici Ana in Nina iz OŠ Janeza Puharja ter izkušen zunanji učitelj. Otroci so bili zelo notranje motivirani, izredno aktivni in samostojni. Na zimovanju smo se med seboj spoznavali, navezovali prijateljske stike ter prvič prespali brez svojih staršev.

Zadnji dan smo podelili priznanja za sodelovanje ter otrokom izročili skromno darilce – naglavni trak. Pomahali smo v slovo ter se s kombiji odpeljali domov. Morda pa drugo leto spet pridemo – po nove izkušnje, znanja in dogodivščine.

otroci, Sonja, Simona in Katja