NADSTANDARDNI IZLET V AVSTRIJO

V soboto, 3. 6. 2023, smo se z učenci od 6. do 9. razreda odpravili na ekskurzijo po avstrijski Štajerski. Vreme je bilo ravno pravšnje; ne vroče, ne mrzlo in ravno tam, kjer smo bili mi, ni deževalo.

Zjutraj nas je pot najprej vodila iz Kranja mimo Maribora na avstrijsko Štajersko proti vasi Riegersburg. V vasici, kjer že desetletje stoji tovarna čokolade Zotter, smo si ogledali podjetje in njegovo proizvodnjo. Med ogledom smo polni pričakovanj in vsak s svojo žlico lahko okušali čokolade vseh vrst in okusov v neomejenih količinah.

Po počitku in toliko čokolade je sprehod skozi živalski vrt prišel ravno prav. Nekateri so se podali na igrišče, drsali po velikanskem toboganu, drugi pa so rajši božali živali.

Nato smo že morali nadaljevati vožnjo naprej proti mestu Gradec. Spoznali smo mestno središče, staro mestno jedro, glavni trg in mestno hišo. Občudovali smo lepe in urejene hiše z veličastnimi mestnimi fasadami različnih obdobij.

Mimo muzeja in čez most ‘Murinsel’ – železna konstrukcija v obliki polža, ki povezuje oba bregova reke Mure – smo se nato podali po 260 stopnicah na bližnji hrib, ki se mogočno dviga nad starim jedrom, in občudovali mestni simbol – urin stolp.

Ob zaključku izleta, ki nam je vsem prehitro minil, smo si nazaj v Sloveniji privoščili še slastno fast-food večerjo.

Po vseh prijetnih dogodivščinah smo se veseli, zadovoljni in polni vtisov vrnili domov.

Vodja izleta Darja Mur